It’s ready. The Accenture logo stands proudly on its façade. The international consulting and professional service company will take up residence at the Corso Como Place tower by the summer of 2021. The building in Via Bonnet is the protagonist of a great renovation operation that has given life to the complex including – along with the tower – even the Podium: an entrance, but also a walking area and place of encounter. The creation by London-based firm PLP Architecture takes on great responsibilities: on one hand, to renew the former Unilever building erected in 1962, the living history of the district’s urban design; on the other, to promote the key values of a sustainable urban regeneration, such as the well-being of people and the surrounding environment. The building soars to 70 m and has 21 floors. It is the first-ever Italian office building to achieve the WELL certification, already in line with Next Generation EU standards.

A place to foster collaboration between different teams, nurture the sense of belonging of our talents, and stimulate the design of innovative solutions side-by-side with our clients. We are happy that our first step features the city of Milan, one of the first to be hit by the pandemic and with a strong desire to start again.

(Francesca Patellani, Geographic Services Director at Accenture Italy, in an interview with Il Sole 24 Ore newspaper)

As well as respecting its context, Accenture’s new Italian headquarters strongly welcomes encounter and sharing of ideas and projects between people. It does this by allocating a part of its 15,000 m2 to areas dedicated to informal meetings, creative spaces, and engagement centres to explore new technologies and host brainstorming and design thinking sessions.

Corso Como Place has a distinctive architecture modelled around the human beings experiencing it every day: an experiential architecture designed to accommodate a community with specific “cohabitation” needs.

Forget the bleak corporate hives of old: here, like at every building of Portanuova, space is designed for its dwellers, combining functionality and quality of life.

    Address

  • Via Nino Bonnet, 10